1 Mayıs 2015 Cuma

Günübirlik Sapanca Turu

1 Mayıs Cuma günü tatilini fırsata çevirip 'Default Gezi Ekibimiz' ile sabah 11 gibi günübirlik Sapanca turu için yola koyulduk. İstanbul - Sapanca arası ortalama 120 km /1,5 saat.
Gezi planımız için ilk durağımız: Yuvacık Barajı idi. Hava sisli ve bulutlarla kaplı olmasa ve biz çadırlarımızı yanımıza almış olsaydık muhtemelen birbirimizi gazlayarak geceyi orada geçirirdik. Göl manzarası eşliğinde kamp yapmak isterseniz Yuvacık Barajı'na mutlaka gitmelisiniz.
Yuvacık Barajı'na ulaşmak için önce İzmit'e gitmeniz gerekiyor. Yol, hem araç hem motor kullanmaya çok elverişli. Yol boyunca sizi yemyeşil dağların arasına saklanmış göl karşılıyor. Biz uygun bulduğumuz her yol kenarında durup fotoğraf çektik, manzaranın tadını çıkarttık. :)

 Göl kenarından yol boyu uzanan restorantlar sizi şelaleye kadar götürüyor. Biz çok uzaklaşmadan girişte bulunan Şelale Restoran'da biraz mola verdik. Yemekleri lezzetli, tavsiyem: Güveçte Mantar ya da Köfte.. Kişi başı 20-25 TL. Manzarası harika olan Servetiye Köprüsü'nde fotoğraf çektirmeden sakın oradan ayrılmayın.


Muhteşem göl manzarasına veda edip saat 15.00 gibi Sapanca'ya doğru yola devam ettik. Sapanca İstanbul'un arka bahçesi gibi. Öyle huzurlu bir havası var ki her mevsim ayrı güzellik sunuyor. Biz Saklıbahçe'ye doğru ilerleyip göl kenarında bulunan İskele Restoran'a ulaştık. Salıncakların göle doğru uzandığı, rengarenk masaların olduğu, sazlıkların ve çiçeklerin arasında muhteşem bir yer burası. Fiyatlar da oldukça uygun. Siz bir şeyler atıştırırken ördeklerin sazlıkların arasında süzülüşünü izleyebilirsiniz.


 Aslında bundan sonraki hedefimiz sandal kiralamaktı. Fakat daha önce boğulma olayları yaşandığı için artık Sapanca'da sandal kiralama kısa süre önce yasaklanmış. Biz de bunu öğrendikten sonra sahilde biraz yürüyüş yaptık Maşukiye'de gün batımını izlemeye karar verdik. Maşukiye için bence Sapanca'ya tekrar gitmek gerekiyor. Köy kahvaltıları ile ünlü bir yer Maşukiye. Sapanca Gölü'ne tepeden bakabilir uzun yürüyüşler yapabilirsiniz burada. Hava sisli olduğu için biz manzarayı tepeden çok net göremedik. Kamp yapmak, atv ya da at binmek için ideal yerler fakat çok pahalı. Atv ile bir saat safari ücreti 75 TL idi. Bizde biraz manzarayı izleyip dönüş yoluna geçtik. Sapanca, büyük şehirlerin arasına saklanmış size ufak bir cennet keyfi sunan büyülü bir yer. Mutlaka gidip gezin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder